2015. július 6., hétfő

Rumos-meggyes-pudingos süti


 Ezt a receptet a Receptmánia című újság nyári számában találtam.
Nagyon finom, könnyen összedobható,"szaftos" sütemény.


Hozzávalók:

A tésztához:
6 ek liszt
3 ek kakaópor
6 ek cukor
1,5 dl olaj
1 dl tejföl vagy kefír
5 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag van.cukor
1 kk rumaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 kk rumaroma
7 dl tej
3 ek búzadara
kb 40 dkg magozott meggy





 Elkészítés:

A krém hozzávalóit a meggy kivételével,sűrűre főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét a cukorral habnak felverjük.
A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk,rumaromával ízesítjük,beleöntjük az olajat,majd a tejfölt és a sütőporos,kakaós, lisztet felváltva adagoljuk hozzá,közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshabot is.
Kipapírozott,(közepes méretű) tepsibe simítjuk a masszát,tetejére szórjuk a gyümölcsöt,és rákanalazzuk a pudingos krémet.
Kb170 fokon 30-40 percig tűpróbáig sütjük.
Ha már langyosra hűlt,porcukorral hintjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése